Antallet af børn født i Danmark

9 posts / 0 new
Last post
Emil Kirkegaard
Emil Kirkegaard's picture
Antallet af børn født i Danmark

https://politiken.dk/indland/ECE2004733/2013-tegner-til-at-blive-et-yders...

Som mange måske ved, så får danskere for få børn til at opretholde befolkningstallet. Det lader til at være politikernes begrundelse for den massive indvandring, for på den måde kan vi opretholde (endda forøge) befolkningstallet. Men måske man skulle finde på andre metoder eller måske bare lade befolkningstallet falde?

Man kan også spekulere på årsagerne. Min personlige hypotese er at kvindefrigørelsen og presset på kvinderne til at både arbejde meget og bruge tid på børn ganske enkelt ikke kan lade sig gøre optimalt i praksis (for det store flertal). Pga. den store fokus på fx kvinder i bestyrelserne og kvinder i uddannelse, så bliver kvinderne presset til at gøre mere kariere end de egentlig vil, og derfor få færre børn.

Tanker?

Emil Kirkegaard
Emil Kirkegaard's picture
https://www.folkets.dk/node/28
JesperG
Ehm hvad med at... gøre

Ehm hvad med at... gøre ligesom Japan, bare hvor vi betaler forældre for at adoptere fra høj-IQ-lande såsom... Japan? I stedet for at føde egne børn eller øge indvandringen altså ;o)
(Edit: det ville selvfølgelig teknisk set være at øge indvandringen... oh well)
 
Måske lidt for kreativ en løsning for den generelle befolkning, men mon ikke man kunne lave nogle aftaler med japanske eller andre asiatiske rugemødre :D

Dina
Gennemsnits alderen for

Gennemsnits alderen for førstegangsfødende, var 29 i 1913, så det har ikke ændret sig i de sidste 100 år. Men yderpunkterne har.

Personligt trækker jeg op i statistikke. Men det er fordi jeg lige skulle møde den rigtige mand først.... En ting som kunne gøre en forskel på om vi skal have flere børn og hvornår er barselsorloven. Jeg forslår derfor at partiet arbejder for at fremme ligestilling mellem mænd og kvinder ved at øremærket 12 ugers barsel til mænd.

Emil Kirkegaard
Emil Kirkegaard's picture
Feminister og deres påstande.

Feminister og deres påstande. Lyder deres påtande for godt eller skidt til at være sande, så tjek dem. Det er meget ofte tilfældet.

Det tog mig ikke 10 minutter at buste denne påstand. Udover at nemt kunne finde avisartikler som modsiger det "Sundhedsstyrelsen viser, at gennemsnitsalderen for førstegangsfødende i 2007 nåede op på 29,1 år, og det er den højeste alder, der nogensinde er registreret.", så kunne man også nemt finde en officiel rapport om emnet!

https://www.ssi.dk/Sundhedsdataogit/Registre/~/media/Indhold/DK%20-%20dan...

Dina er en tvangsfeminist. Hun vil ikke indfinde sig med at kvinder og mænd ikke er ens, og ikke træffer ens valg. Men de skal være ens (fordi ideologi), og derfor må man tvinge dem.

Jeg har sagt det flere gange, men det er umuligt at have disse tre ting: 1) lige muligheder, 2) lige resultater, 3) forskellige mennesker. Siden at (3) er tilfældet uden at vi kan gøre noget ved det, så er det kun at vælge mellem (1) og (2). Vælg friheden, fuck feministerne.

Dina
Den gode debat tone er endnu en gang gået af fløjten

Jeg kan ikke rigtigt tage dig seriøst Emil. Du opføre dig som en rigtig debat Troll.

Det at du gentager dig selv, giver dig ikke mere ret. Som en sidste kommentar på dit indlæg vil jeg sige at i min optik bør alle mennesker være lige for loven, uanset køn, etnicitet og seksuelle orientering. For mig er disse ligheds principper en ufravigelig grundpille i demokratiet.

Det glæder det mig at du har fundet et fællesskab i det nye parti. Jeg ønsker jer held og lykke med projektet.

Ole Husgaard
Hvordan Emil mener at kunne

Hvordan Emil mener at kunne bruge statistikker fra 1960 og frem til at "buste" en påstand om førstegangsfødendes gennemsnitsalder i 1913 er over min fatteevne. Forhåbentligt er det ikke sådan han vil drive sin "evidensbaserede" politik...
 
Hvis Emil, i stedet for at bare at lede efter links der understøtter hans eget verdensbillede og kan bruges til at tale ned om folk han ikke kan lide, havde undersøgt substansen, havde han fundet frem til lidt mere:
Man begyndte først i 1960 at lave systematiske årlige statistikker om førstegangsfødendes gennemsnitsalder, og det er baggrunden for, at der tales om "den højeste alder, der nogensinde er registreret".
Men man begyndte allerede i 1901 at lave systematiske årlige statistikker over alle fødendes gennemsnitsalder. Her er der tale om en støt faldende gennemsnitsalder frem til starten af 1970erne, hvor kurven vendte. I 1901 var gennemsnitsalderen for alle fødende 31 år.
 
Set på den baggrund er Dinas påstand om at gennemsnitsalderen for førstegangsfødende i 1913 var 29 år ikke usandsynlig.

Emil Kirkegaard
Emil Kirkegaard's picture
Selvfølgelig er den

Selvfølgelig er den usandsynlig. Alderen er jo steget ca. monotonisk siden 1960, det er ikke svært at se på grafen. Hvad ellers? Skulle kvindernes alder ved 1. fødsel være steget helt vildt meget fra 1800erne til ca. 1913, for så at falde igen til 1960, og så stige til der hvor vi er nu? "ikke usandsynligt"? Det er vist nogen særlig sandsynlig hypotese, og passer heller ikke med kendte fakta om kvindernes frihedskamp.

Hvis man forsøger at finde ældre tal, så bliver man ikke overrasket. Jeg gjorde det nemlig selv: https://www.sst.dk/publ/Publ2009/CFF/100aars_sundhed/Spyt_ikke_web_med.pdf

Igen er det det offentlige som giver tal som bare ikke vil være enig med folk som opfinder tal ud af den blå luft. 105% af alle statistikker er opfundet på stedet, som man siger.

Måske OH mener at grafen skal se sådan her ud?

---

Emil er ond, Emil er ond, Emil er ond, Emil er ond [gentag efter mig]

Ole Husgaard
Måske nogle links er på sin

Måske nogle links er på sin plads, siden Emil bliver ved.
 
Her er en fin graf fra den danske Wikipedia: https://da.wikipedia.org/wiki/Fil:Gennemsnitsalder_for_f%C3%B8dende.jpg
Faldende gennemsnitsalder fra 1901 til starten af 1970erne, som jeg skrev.
 
Og måske nogle rå statistiske tal fra Det Nationale Forskningscenter for Velfærd. Se ark 4.8, B88: Gennemsnitsalderen for fødende i 1901 er angivet til 31 år, som jeg skrev. På den baggrund, på baggrund af grafen fra Wikipedia - og på baggrund af den graf, som Emil tidligere viste, som viser sammenhængen mellem gennemsnitsalderen for alle fødende og førstegangsfødende - er det efter min mening ikke usandsynligt, at Dinas påstand er korrekt.
 
Bemærk i øvrigt, at den PDF fra Sundhedsstyrelsen, som Emil fandt, ikke har nogen referencer for den påstand de fremsættter. Desværre er det ikke usædvanligt, at Sundhedsstyrelsen kommer med fejlagtige udtalelser for at fremme en bestemt politik. Det tror jeg også Emil kan tale med om...