You are here

Nyhedsbrev maj 2013

1 post / 0 new
Emil Kirkegaard
Emil Kirkegaard's picture
Nyhedsbrev maj 2013

Titel:

Nyhedsbrev maj 2013

Tekst:

Hej pirater,

Så er det blevet maj og derfor kommer der nu et nyhedsbrev som fortæller lidt om hvad der sker i partiet, samt nyheder af større vigtighed.

Piratpartiet stemt ind på Island

Vores søsterparti på Island blev stemt ind i Islands tilsvarende Folketing (Alþingi, "al-tinget"). Spærregrænsen er på hele 5% modsat herhjemme hvor den er 2%. Alligevel lykkedes det for Piratpartiet at få 5.1% af stemmerne, lige nok til at komme over spærregrænsen og få 3 mandater ud af 63 i alt. Det er særligt imponerende fordi det islandske piratparti først blev stiftet i november 2012. Det formåede altså at blive stemt ind i Altinget kun godt et halvt år efter at det blev stiftet.

De danske medier har skrevet om det islandske piratparti pga. denne succes (DR og Information), så det kan jo være at opmærksomheden smitter lidt af på os? I hvert fald var vores formand i Berlingske i sidste uge.

Fortsat test af vores afstemningssystem

Vi har fortsat arbejdet med at teste vores afstemningssystem. Vi har bedt om hjælp til at crowdsource nogle værdier til systemet. Disse står p.t. til at være:

  • Der kræves 67% flertal for at vedtage ny politik
  • Afstemninger skal køre i 4 uger
  • En afstemning er kun gyldig hvis minimum 10% af medlemmerne har stemt i den
  • Der kan maks. køre 5 afstemninger på samme tid.

Hvis man uenig i disse, så kan man jo stemme på noget andet, og forsøge at overtale andre til at gøre det samme på forummet.

Vi har også flettet medlemsdatabasen sammen med bruger-databasen, dog kun således at man kan se hvilke brugere som er medlemmer af partiet. Dette kræves for det er kun medlemmer af partiet hvis stemmer er gyldige i vores afstemninger.

Piratpartiet tager nu imod donationer i form af Bitcoins (BTC)

Pressegruppen har en stor interesse i at følge BTC-fænomenet, så vi skriver ofte nyheder på vores sociale medier om dette emne. Som opfølgning på at The Pirate Bay og andre torrent-sider valgte at tage imod donationer i form af BTC, virkede det åbenlyst at vi også burde gøre det. Det viste sig at vores hollandske søsterparti i forvejen gjorde det.

Har man lyst til at donere, så er vores BTC-adresse: 1PqvDuEFcLNYbnKLaqbCLmNQCehjmFjNoR. Man kan se saldoen her. I skrivende stund har vi kun modtaget meget små beløb (0.021 BTC), men tiden må vise. I kontrast, så har The Pirate Bay modtaget 14.14 BTC, hvilket svarer til 11.425 DKK ved dagens BTC kurs på 808.

Reklamering

Pressegruppen har observeret at nogle af de andre småpartier (dvs. dem undenfor Folketinget) har brugt reklamer på Facebook. Samtidig har to af dem overhalet os i antal likes (oversigt her). Derfor tænker pressegruppen at det er værd at prøve med reklamering på Facebook også. Har man lyst til at donere til det, så kan man bare sende os penge enten på vores BTC-konto, eller på vores normale konto: Reg. nr.: 6850. Konto nr.: 0000248098.

--

Nyhedsbrevet er forfattet af Emil OW Kirkegaard.