Valgmøde mandag aften i København

Som bekendt er der valg til Europa-Parlamentet søndag den 7. juni.

I den anledning afholdes et valgmøde med fokus på IT-politik. Jeg forventer selv at deltage, selvom jeg ikke sidder i panelet, da Piratpartiet ikke stiller op denne gang. IT-Politisk Forening skriver om valgmødet:

Valgmødet er arrangeret af IT-Politisk Forening, BSD-DK, DKUUG, KLID og SSLUG.

Valgmødet foregår

Mandag den 18. maj 2009 kl. 19:00

IT-Universitetet, Aud. 2
Rued Langgaards Vej 7
2300 København S

Kort

Mødet foregår som paneldebat med repræsentanter for de opstillede partier. Foreløbigt består panelet af:

* Benny Engelbrecht (MF, Socialdemokraterne)
* Charlotte Antonsen (EP-kandidat, Venstre)
* Christine Sidenius (EP-kandidat, Socialistisk Folkeparti)
* Hanne Dahl (MEP, EP-kandidat, Junibevægelsen)
* Lasse Holm Grønning (EP-kandidat, Radikale Venstre)

Valgmødet vil som nævnt handle om IT-politiske emner. Et udvalg af disse er:

* Telekom-pakken ("3-strikes-and-you're-out")
* IPRED2
* Overvågningsloven
* Softwarepatenter
* Infosoc
* Længden af ophavsretten
* Privacy

Udover spørgsmål fra arrangørerne, vil der blive lejlighed til at stille spørgsmål via internettet. Der vil være internetadgang i salen, så husk din bærbare PC.

Vi arbejder på at få noget video-streaming op at køre, men vi lover intet. Hvis du ikke vil gå glip af mødet, er det bedst at møde op i den virkelige verden.

Valgmødet er åbent for alle, og der er gratis adgang.

ikke p1 debat

Mener at det var Poul Friis eller andet program på morgen-formiddagsfladen på p1, men det gjorde mig selvfølgeligt så forarget at jeg klart huskede det og krummede tæer.
Det var meget skræmmende og gjorde et dybt indtryk på mig. Det indgik i sidste halvdel af programmet, første del handlede om noget andet, som jeg ikke kan huske, men sikkert bare vare generelt om hendes arbejde i parlamentet.
Selvfølgeligt har man altid lov at blive klogere, men jeg tvivler på at man ændrer holdning til det modsatte på et enkelt år, selvom det da er set med levebrødspolitikkere som Khader, Rosenkrants-theil og Karen Jespersen.....

Var det måske en anden EU-Politiker?

Jeg har meget svært ved at se, hvorfor Hanne Dahl skulle have sagt sådan, da det ligger meget langt fra den politik, som hun også dengang førte. Det lyder mere som noget, som Karin Riis-Jørgensen kunne have sagt.

Jeg er enig i, at Hanne Dahl har flyttet sig en smule imod en mere venlig indstilling til fildeling. Det er helt naturligt at gøre efterhånden som man bliver klogere på området. Men der er langfra tale om en kovending, som med Christel Schaldemose.

(Indtil for lidt over et år siden var Christel Schaldemose at betegne som en ophavsretsfundamentalist, som stort set udelukkende videregav pladeindustriens lobbyisters argumenter. Men en række fornuftige privatpersoner og organisationer henvendte sig til hende for at forklare, at virkeligheden ser lidt anderledes ud. Det fik hende til at begynde selv at sætte sig ind i tingene. Og for omkring et års tid siden gik hun ud i medierne og sagde: "Jeg indrømmer det gerne: Jeg tog fejl, men nu er jeg blevet klogere". Det er modigt gjort af en politiker, og sidenhen har også Christel Schaldemose gjort et godt stykke arbejde for at sikre borgerrettighederne i informationssamfundet mod den undertrykkelse, som pladeindustrien ønsker.)

eller

Eller måske Fra Euparlamentarikkerens værksted, der også var et p1program, som dækkede alle danske europaparlamentarikere, hvor alle fik hver sit program.

Det undrer mig...

... for Hanne har altså ikke arbejdet for det du siger. Men jeg vil meget gerne henvises til programmet, fordi det må bero på en misforståelse. Hun var inde ved Poul Friis i vinters, men der snakkede de om hendes bog om EU og demokratisk underskud i EU-systemet.

ikke p1 debat

Mener at det var Poul Friis eller andet program på morgen-formiddagsfladen på p1, men det gjorde mig selvfølgeligt så forarget at jeg klart huskede det og krummede tæer.
Det var meget skræmmende og gjorde et dybt indtryk på mig. Det indgik i sidste halvdel af programmet, første del handlede om noget andet, som jeg ikke kan huske, men sikkert bare vare generelt om hendes arbejde i parlamentet.
Selvfølgeligt har man altid lov at blive klogere, men jeg tvivler på at man ændrer holdning til det modsatte på et enkelt år, selvom det da er set med levebrødspolitikkere som Khader, Rosenkrants-theil og Karen Jespersen.....

Godt møde

Det var et godt møde, men synd at de fleste af deltagerne virkede uvidende om hvad deres eget partis politik var på IT området.

Jeg bor i Malmö og har valgt at stemme i Sverige, men flere af mine venner har spurgt hvem de skal stemme på i Danmark, så jeg ville lige høre hvad I mener når I nu ikke selv stiller op.

Nogle bud? :-)

Enhedslisten

Jeg vil mene, at Enhedslistens IT-politik er den der ligger tættest op af vores.

Under valgkampen brugte de slogans som "FRIGIV FILERNE - GRATIS FILM" og "KLAR PIRAT"

Enhedslisten stiller ikke op

Så vidt jeg kan se stiller Enhedslisten ikke op til Europa-Parlamentsvalget 2009.

Kilde: https://da.wikipedia.org/wiki/Europa-Parlamentsvalg_2009

Ikke som parti. Men de har

Ikke som parti. Men de har kandidater som f.eks. Søren Søndergaard, som stiller op for Folkebevægelsen mod EU.

Det lyder rigtig spaendende

glaeder mig meget, til at hoere om udfaldet!:)

 

 

IT-valgmøde 2009 - IT-Politisk Forening

Jeg har lige set videoen fra IT-valgmøde 2009 på IT-Politisk Forenings website( https://itpol.polcast.dk/node/326 ), og Hanne Dahl (MEP, EP-kandidat, Junibevægelsen) virkede på mig som den eneste der havde en grundlæggende forståelse for IT politiske emner.

Hun var:
Imod 3-Strikes
Imod Software Patenter
Imod at gøre ISP'er til politibetjente.
Imod lang ophavsretsbeskyttelse (fx de 70år der blev vedtaget for nyligt)
For åbne standarder og senere tvungen open source.

Hun nævnte også at information om hvodan politikkere stemmer skulle lægges ud som XML-dokumenter så andre kan bygge automatiske statistikker og ligende på dette, i stedet for som nu hvor det udgives som PDF, hvor informationen ikke automatisk kan afkodes af andre programmer.

Dette synes jeg var meget interessant.

Hanne vil lægge mere 'medielicens' på internetforbindelser

https://kpn.dk/article1714167.ece

Dermed slutter hun sig til den flok politikere med 'kollektiv hjerneblødning', som indførte medielicensen til at finansiere DR med.

Er der så overhovedet nogen opstillede til EU-valget, som har en fornuftig IT-politik?

Mange uløste problemer i modellen

Hanne Dahl talte blandt andet om dette forslag på hendes grundlovstale i går. Her sagde hun direkte, at der stadig er mange uløste problemer i forslaget, og bad publikum om at sende hende input så der kunne findes en fornuftig model. Det har jeg selv tænkt mig at gøre, når valget er overstået.

Det største problem er umiddelbart, at hun stadig tror på myten om, at rettighedshaverne lider et tab på grund af fildelingen. Ingen seriøs forskning tyder på, at det er tilfældet.

Med sådanne kompensationsordninger bliver vi nødt til at stille spørgsmålet: Hvordan skal hvem kompenseres for hvad, og hvorfor?

Der findes ikke gode svar på dette spørgsmål, og derfor vil fordeling via en fond degenerere til en planøkonomisk konstruktion, hvor pengene fordeles til dem, som er bedst til at få fat i pengene, på samme måde som med blankmedieafgiften. Det er ikke rimeligt, at vi f.eks. via blankmedieafgiften skal betale benge til pladeselskaberne, når vi køber et digitalkamera.

Hanne Dahl lyver!!!!

Hvis man kan finde et gammelt p1 program, p1 debat mener jeg det var fra 9-12 mdr siden, vil man opdage at hun der er tilhænger af logning, 2 strikes, censur, forbud mod fildeling, også lovlig, og meget andet forfærdeligt.
Problemet er at Hanne Dahl som den eneste dansker sidder i det udvalg, og det var skræmmende at høre, dengang hvor langt ud man kan komme.
Hun pralede dengang af hendes indsats for forbud censur og two strikes, mm. noget hun idag modsiger.
Nu hvor hun skal genvælges har hun indset at der måske er det der er flest stemmer i, så hun benægter sin egen politik.
Hvis nogen kan finde omtalte program og evt sammenligne med hendes seneste til harddisken, vil i se at intet hænger sammen, og hun er derfor den sidste man bør stemme på som "pirat"

En STOR MISFORSTÅELSE

Ole Husgaard har været så venlig at gøre mig opmærksom på det her indlæg, som jeg gerne vil kommentere på:

Først vil jeg meget gerne se dokumentationen for påstandene - Hanne Dahl har ikke sagt disse ting. Så: Hvilket program? Hvornår? Og hvad skulle hun helt præcist have sagt?

Hanne er ikke tilhænger af logning, 3-strikes, censur og så videre... Hun er imod og har stemt imod disse ting. Hun har oven i købet været med til at fremsætte ændringsforslag til det. Hanne har samarbejdet med Erik Josefsson fra Vänsterpartiet i Sverige, der har været en stor støtte i arbejdet mod bl.a. 3-strikes i Telekompakken. IT-Politisk Forening har også sendt information til Hanne, som er brugt i arbejdet. Og flere folk fra Piratpartiet har også budt ind med gode kommentarer.

Hanne sidder faktisk ikke i det pågældende udvalg, så det er heller ikke rigtigt. Hun har arbejdet med sagerne uden for udvalget og fremsat ændringsforslag til de endelige afstemninger i plenarsalen. Hanne har aldrig "pralet af hendes indsats for forbud censur og two strikes" - hun har nemlig aldrig gjort en indsats for det, da hun er og hele tiden har været imod censur og 3-strikes!

Det må ganske enkelt være en STOR MISFORSTÅELSE!

Bedste hilsner,

Jonas Ludvigsen - fra Hanne Dahls stab i EU-parlamentet

Forhåbentlig har hun ændret mening

Har du nogen muligheder for at grave P1 programmet op? JEg vil sige at mit umiddelbare indtryk er at hun har arbejdet hårdt for at foreslå ændringer/lukke ned for telekom pakken som da i høj grad ville have indført censur og three strkes ordningen.
Om det er planlagt valgflæsk er svært er sige.