Håndhævning af loven om ophavsret

Er det bare mig, eller møder alle forslag om metoder til håndhævelsen af loven om ophavsret modstand, fordi de truer ytringsfriheden eller vores ret til et privatliv?

Hanne Agersnap har sagt til Version2:
»De rigtig alvorlige bekymringer går ikke konkret på ACTA, men på hvordan vi helt generelt håndhæver vores love. Det burde have langt større fokus,«

Her: https://www.version2.dk/artikel/sfer-til-acta-kritikere-jeg-har-vundet-ka...

Men jeg tænker bare, er det over hovedet muligt at håndhæve de her love, uden at krænke ytringsfriheden og den personlige integritet?
Og hvis ikke, burde politikerne så ikke have det at vide?

Nej

Det korte svar paa dit spoergsmaal er nej.

Dette kan ikke lade sig goere.

Omvendt kan det jo heller ikke lade sig goere at haandhaeve f.eks. faerdselsloven 100% uden fuldstaendig overvaagning.
Det tossede er saa, at der er folk der i ramme alvor mener, at det er ok at have 100% overvaagning paa nettet.

Disse mennesker har ikke forstaaet, at nettet er et sted hvor mennesker faerdes og kommunikerer, og at disse mennesker har rettigheder og en forventning om privatliv akkurat ligesom mennesker har det alle andre steder i deres liv.

Det gode spoergsmaal er, om det kan lade sig goere at finde en balance, saaledes at ophavsretten kan haandhaeves nogenlunde fornuftigt, uden at traede alt for mange menneskers rettigheder under fode.

Mit svar paa dette er, at det kan det ikke. Det kan det ikke fordi det er trivielt at aendre og tilpasse datastroemme og applikationer paa en computer, og fordi barrieren for deltagelse i disse er saa utroligt lav.