Journalist Thomas Breinstrup lyver om hvad EU-Kommissionen siger

EU-kommissionen har i dag udsendt en skrivelse om immaterialrettigheder i det indre marked.

Der er ikke meget nyt i skrivelsen, som ikke var ventet fra dem der følger hvad Kommissionen laver på dette område i øjeblikket.

Berlingske skriver om det, og det er uhyggeligt hvordan de lyver om, hvad der står i dokumentet, som de naturligvis ikke linker til, så deres læsere selv kan læse det.

For eksempel skriver journalist Thomas Breinstrup: "Piratkopieringen skal bekæmpes ved kilden, altså hos dem, der sælger internetforbindelsen, lyder oplægget". Men i selve dokumentet kan man tydeligt se, at Kommissionen ikke mener at kilden er internetudbyderne: "Any amendments should have as their objective tackling the infringements at their source and, to that end, foster cooperation of intermediaries, such as internet service providers [...]". Det er altså tydeligt, at Kommissionen ikke anser internetudbyderne for kilden, men som mellemmænd. Journalisten nævner selv den store uenighed der er om dette emne her i landet, og ved at lyve om, hvad Kommissionen skriver, støtter han den side i denne debat, som vil have internetudbyderne til at være politimænd.

Denne løgn hænger tæt sammen med de to første sætninger i artiklen: "Internetudbyderne skal være frontkæmperne mod den omsiggribende piratkopiering via Internet. Det siger EU-Kommissionen i et nyt udspil, som skal ensarte ophavsretsreglerne i de 27 medlemslande og skabe større vækst i den digitale økonomi". Problemet er, at Kommissionen slet ikke skriver noget om, at internetudbyderne skal være frontkæmpere. Så her lyver journalist Thomas Breinstrup igen. Det nærmeste man kan komme til denne påstand er, at Kommissionen siger, at de vil fostre samarbejde med internetudbyderne på dette område.

Det er ikke så underligt, at vore politikere til tider laver helt vanvittig lovgivning på dette område, når selv ellers respekterede og pålidelige medier direkte lyver i et forsøg på at opnå et bestemt politisk resultat.

Brev til Thomas Breinstrup

Hej Thomas

Tirsdag den 24. Maj, udgav Berlingske en artikel forfattet af dig, hvor der desværre har sneget sig en temmelig graverende fejl ind i teksten.

https://www.business.dk/tech-mobil/eu-vil-sprede-musik-og-standse-pirater

Du skriver indledningsvis:

"Internetudbyderne skal være frontkæmperne mod den omsiggribende piratkopiering via Internet. Det siger EU-Kommissionen i et nyt udspil, som skal ensarte ophavsretsreglerne i de 27 medlemslande og skabe større vækst i den digitale økonomi."

og lidt længere henne understreger du at:

"Piratkopieringen skal bekæmpes ved kilden, altså hos dem, der sælger internetforbindelsen, lyder oplægget."

Jeg har læst Eu-kommisions oplæg, og har i øvrigt fulgt deres arbejde med denne sag længe, og det undrer mig såre hvor din opfattelse af kommisionens intentioner stammer fra, da oplægget specifikt lægger op til noget helt andet end du skriver.

I følge EU-kommisionens oplæg, som du kan (gen)læse her:
https://ec.europa.eu/internal_market/copyright/docs/ipr_strategy/COM_2011...

er der absolut IKKE tale om at internetudbyderne skal stå for at bekæmpe noget som helst, men at de skal opfattes som mellemmænd i forehavenet. Faktisk skriver kommisionen selv:

"Any amendments should have as their objective tackling the infringements at their source and, to that end, foster cooperation of intermediaries, such as internet service providers…"

Ved bevidst eller ubevidst at skrive som du gør, støtter du desværre helt åbenlyst den ene side i en konflikt, du i øvrigt selv omtaler, nemlig spørgsmålet om internetudbydere skal agere Stasi-tjeneste eller ej for staten.

Din artikel minder derfor mere om propaganda end journalistik, hvilket jeg begræder da dit hverv jo udgør en søjle i vores hellige demokrati.

Med ønsket om, at du fremover vil tage dit hverv alvorligt, og udvise bare et gran af faglig stolthed, ønsker jeg dig en fortsat god dag.

Med Kærlig Hilsen

Erik Ernst

bekæmpes ved kilden

bekæmpes ved kilden, altså hos dem, der sælger internetforbindelsen

Ahhh, ligesom indtelefonering af telefontrusler skal bekæmpes ved teleselskabet. Smid direktøren for teleselskabet i fængsel.

Var det ikke for Postvæsenet, så blev der ikke sendt alle disse breve med miltbrand. Smid direktøren for postvæsnet i fængsel.

Guns don't kill people. People kills people.

Ritzau sværmer også om sandheden...

"EU går nu i offensiven for at komme ulovlig downloading af film og musik til livs.

Med et nyt forslag lægger EU-Kommissionen op til i højere grad at stille internetudbyderne til ansvar for den stigende piratkopiering, som finder sted i Europa."

https://bit.ly/kia8b3

Her er baggrunden for Ritzaus

Her er baggrunden for Ritzaus påstand: https://www.europeanvoice.com/article/imported/barnier-to-seek-sweeping-r...

Det er spekulationer omkring hvad det bebudede blueprint måtte indeholde. Spekulationer fra fem dage før offentliggørelsen. Spekulationerne har i dag vist sig ikke at holde, men alligevel skriver Ritzau om det, som om det var sandheden.

Sandheden...

Ja, EU-Kommissionen skriver INTET om at stille internetudbyderne til ansvar.

Det er i øvrigt interessant at se hvordan business.dk har lavet den citerede tekst i deres udgave af telegrammet til et link til Thomas Breinstrups artikel, ligesom der fra hans artikel linkes til telegrammet. På den måde får de de to løgnehistorier til at bekræfte hinanden.

Piratpartiet i Sverige er mere ærlige i deres dækning af nyheden: https://press.piratpartiet.se/2011/05/24/eu-trappar-upp-jakten-pa-fildelare/

The register er også ærlige, og skriver direkte at der - endnu - ikke er noget for internetudbyderne at frygte: https://www.theregister.co.uk/2011/05/24/eu_copyright_blueprint/

Ikke første gang

Det er i øvrigt ikke første gang, at Thomas Breinstrup skriver løgnehistorier for Berlingske.

I 2008 skrev han, at "Tredje gang man bliver taget i at piratkopiere film eller musik, bliver stikket trukket ud. Der er nu givet grønt lys for, at folk, der sender eller henter piratkopierede film eller musiknumre, kan blive udelukket fra Internet. Europa-Parlamentet har sagt ja til den såkaldte telepakke, som blandt andet rummer den nye straf. Den skal dog først falde, tredje gang man bliver taget i ulovligheder. Indtil da vanker der advarsler."

Dengang skrev jeg til journalisten, gjorde opmærksom på de faktuelle fejl i hans artikel, og spurgte hvem der havde misinformeret ham. Jeg fik aldrig noget svar, og artiklen med denne løgnehistorie kan stadig findes på nettet.