Piratpartiet i Sverige har medvind

Det går godt for Piratpartiet i Sverige. Efter at den svenske regering har fremsat en række lovforslag, som groft krænker den personlige integritet, har de i løbet af den sidste måned fået over 2000 nye medlemmer.

De svenske vælgere føler sig ført bag lyset af en borgerlig regering, som gik til valg på løfter om at de ville beskytte den personlige integritet, og at de ikke ville jage en hel fildelende ungdomsgeneration. Selv de få borgerlige politikere der var kritiske har nu meldt ud, at de vil støtte regeringens linie. Og vælgerne ved, at det ikke vil gøre nogen forskel med en socialdemokratisk regering: De fleste af de integritetskrænkende forslag kom oprindeligt fra den forrige socialdemokratiske regering.

Derfor er der kun Piratpartiet tilbage, hvis man som svensk vælger ønsker at beskytte grundrettigheder som ytringsfriheden, informationsfriheden og retten til et privatliv.

Det kan man se når man spørger vælgerne. En undersøgelse fra det respekterede svenske analyseinstitut Sifo, som blev offentliggjort i dag, viser at mange vil stemme på Piratpartiet til EU-Parlamentsvalget næste år. På spørgsmålet om man vil stemme på Piratpartiet har 7% svaret "ja, absolut", mens 14% har svaret "ja, måske". Blandt vælgere under 30 år er der flere der måske vil stemme på Piratpartiet end der ikke vil stemme på det, ifølge Piratpartiets formand Rick Falkvinge.