ACTA bliver sneget ind af bagdøren

PRESSEMEDDELELSE
Forhandlere fra nogle af verdens førende økonomier, deriblandt EU og USA, har siden foråret 2008 været i mere eller mindre hemmelige forhandlinger om en fælles traktat "Anti-Counterfeiting Trade Agreement"(ACTA), med henblik på at håndhæve immaterialretten, samt at håndtere handlen med kopi-varer.

På trods af at navnet ACTA indeholder ordet Counterfeiting, er formålet med denne aftale ikke blot at løse problemet med efterligninger. Som den svenske pirat og MEP Christian Engström har understreget, så beskæftiger ACTA sig primært med ophavsret, og især store internationale virksomheders mulighed for at håndhæve denne. Der er således langt mere ophavsret relateret materiale i traktaten, end lovgivning om efterligninger af fysiske produkter og varemærker. Målet er, reelt set, at opnå en effektiv global handelsaftale så hurtigt som muligt i løbet af 2010.

De specifikke detaljer om ACTA er blevet forsøgt hemmeligholdt. Office of the United States Trade Representative (USTR) nægter at frigive informationer om aftalens indhold, ja selv dagsordener og lister over deltagerne i forhandlingsmøder hemmeligholdes. Denne praksis er helt ødelæggende for vores lokale demokratier.

"Hvis vi også i fremtiden vil kunne sige, at vi lever i et demokrati, er det nu vi skal stille os op og kræve, at offentligheden, og især vore lovgivere får indsigt i præcist hvad der forhandles om.", siger Ole Husgaard, formand for Piratpartiet i Danmark.

Processen omkring ACTA-forhandlingerne har alt andet end respekteret offentlighedens krav på indsigt i lovarbejdet. Ingen berørte interessenter har haft hverken indsigt eller indflydelse på aftalen. Efter Piratpartiets mening laves der her international bindende lovgivning uden offentlighedens indsigt, og uden offentlig debat. Når selv ikke vore lovgivere kan få indsigt i den lovgivning, som embedsmænd skriver bag lukkede døre, har demokratiet et alvorligt problem.

Derfor er dette ikke alene en sag der påvirker Piratpartiet internationalt, men også enhver organisation og enkeltperson der mener at kæmpe for demokrati, borgernes rettigheder og et innovativt samfunds fremtid.

For yderligere information:
Ole Husgaard [Ole.Husgaard(¤)piratpartiet.dk] tlf. 6374 5032
Erik Ernst [Erik.Ernst(¤)piratpartiet.dk] tlf. 5371 0666
Jeppe Winther [Jeppe.Winther(¤)piratpartiet.dk] tlf. 3151 0153

"Der er ingen mulighed for at

"Der er ingen mulighed for at påvirke eller kontrollere arbejdet i ACTA forhandlere," siger Jérémie Zimmermann, talsmand for La Kvadratur du Net. "Alle utætheder viser, at deres hensigt.

shopping cart software | malaysia ecommerce | e-commerce solution | ecommerce | e-commerce software

ACTA dokument

Her er et lækket dokument som omhandler ACTA aftalen:

https://trade.ec.europa.eu/doclib/docs/2010/april/tradoc_146029.pdf

Jeg er enig med Athos

Jeg er enig med Athos Gualazzi fra det italienske piratparti når han siger om dokumentet at: "not a comma is acceptable, it is an insult to the intelligence of mankind."

ACTA bliver sneget ind af bagdøren

DENNE UGE en forhandlingsrunde vil finde sted i Wellington, New Zealand, der kunne se Internet-udbydere bliver til web politiet, til opgave at bekæmpe krænkelse af ophavsretten.
I lyset af denne La Kvadratur du Net, den franske web frihed gruppe har udsendt en mcitp opfordring til våben til netizens bad dem om at sætte "Stop ACTA!" indberetning grafik på deres hjemmesider og underskrive anti-ACTA Wellington erklæring.
La Kvadratur du Net advarer om, at de ansvarlige for ACTA forsøger at snige den gennem bagdøren, og har beskyldt euro-ministre opfører sig af hemmelige måde. Alt dette, sagde den sker væk fra offentlighedens søgelys, hvilket gruppen gerne vil se ændret.
"Der er ingen mulighed for at påvirke eller kontrollere arbejdet i ACTA forhandlere," siger Jérémie Zimmermann, talsmand for La Kvadratur du Net. "Alle utætheder viser, at deres hensigt er at presse på for skrappere sanktioner mod borgerne og mere juridisk usikkerhed over internettet aktører."
Zimmermann tilføjede, at tilsynsmyndighederne var ignorere almindelig sund fornuft, og vise "fjendtlighed" i retning af almen interesse. Den eneste løsning, tilføjede han, er at afvise ACTA i sin helhed.

YEs

La Qvadrature du net har endelig fattet det, ACTA skal ikke til forhandling, men fuldkommen forkastes!

Alt andet er naivt.

Comon skriver om os

https://www.comon.dk/nyheder/Derfor-er-pirat-traktaten-hemmelig-1.249000....

"Hvis folk kendte indholdet af den hemmelige handelstraktat ACTA, så ville forhandlingerne bryde sammen. Det udsagn er essensen af et tilfældigt møde på flyet mellem Geneve og Washington...."

Dumt

Det er problematisk, at vi tiltrækker os opmærksomhed, uden folk kan melde sig ind på en ordenlig og hurtig måde.

PirateWeb er fuldstændigt klar til at Piratpartiet tager det brug. Folk der melder sig ind i Ung Pirat har allerede muligheden for at melde sig ind i Piratpartiet på samme tid via. PirateWeb: https://pirateweb.net/Pages/Public/DK/NewMember/New.aspx

Lige nu står Jeppe som administrator for dem som melder sig ind i Piratpartiet der.

Styr på det?

Foreslår vi får styr på det med det samme, at Jeppe og Ole administrerer hver sin liste virker ikke optimalt.

Har vi styr på medlemstal nu etc?

Jeg kan informere dig om, at

Jeg kan informere dig om, at der er kommet et par medlemmer via PirateWeb.

Der er ingen undskyldning til IKKE at bruge PirateWeb. Ingen gider at melde sig ind via den der metode som der bruges nu. Hvis PirateWeb fungerer for Ung Pirat og det svenske parti - gør det sgu også for os :p

Ups

Heh.

Jeg er absolut ikke vågen kl 6 om morgenen.

Manglende ord?

"ACTA bliver sneget af bagdøren" er mig bekendt ikke meningsfuldt. Mangler der ikke et "ind", som i "ACTA bliver sneget ind af bagdøren"?

ACTA bliver sneget af bagdøren

Godt set.