Fjern landbrugsstøtten og stop med at betale til franske vinavlere!

3 posts / 0 new
Last post
callesen58
Fjern landbrugsstøtten og stop med at betale til franske vinavlere!

1 Kilo oksekød tager cirka 2800 liter vand, med regnet den vand som bruges til foder. Hvis vi forestillede os at hver liter vand kostede 0,5 kroner, så ville prisen for at producere et kilo kød, hvis vi kun bruger prisen for vandet, være 1400 kroner per kilo oksekød. Hvis staten pludselig stoppede med at give så sindsygt mange penge bare til kød-producerende landmænd... så ville der pludselig være råd til gratis vand og el til alle, i en vis mængde, og gratis internet. Hvis vi fjernede AL landbrugsstøtte overhovedet, så ville staten have så mange penge at vi kunne få verdens bedste infrastruktur overhovedet: De bedste veje, de bedste hospitaler, de bedste skoler osv osv... Vi ville endda få råd til at bygge maglev-tog, https://www.youtube.com/watch?v=VuSrLvCVoVk&feature=related, som gik sådan her Ålborg > Silkeborg > Vejle > Åbenrå, hvilket vil betyde at man komme fra Nordjylland til Sønderjylland på under 1 time! Man ville selvfølgelig også skulle lave et spor som gik fra København > Odense > Vejle. Det eneste problem med sådan et tog er at det kun vil skulle stoppe i relativt få byer, da det ville være spild af strøm, brændstof, tid og slid på skinnerne og hjulene, hvis det skulle stoppe ved hver eneste lille møgby. Og så ville det også sætte godt gang i økonomien hvis man lavede sådan et kæmpe stort projekt.

random
Langbrugsstøtten er et levn

Vand koster vist ikke 50 øre per liter, men 5? (https://www.ke.dk/portal/page/portal/Privat/Vand/Priser_paa_vand?page=205) Det kan formodentlig gøres billigere som virksomhed, men lad os starte der. Det er 140kr per kilo oksekød i følge dine beregninger, og hvor de kommer fra ved jeg ikke. Citation needed?

Men ja, langbrugsstøtten er lidt et levn fra tidligere tiders forsvarspolitik, og ønske om at være selvforsynende i tilfælde af at en krig eller krise blokerer for handlen med vigtige import-kilder.
Hvis man antager at disse tider er forbi, hvor et sådant hensyn ikke længere giver mening, så har du ret i at landbrugsstøtten så absolut ikke er den billigste måde at skaffe mad på. Problemet består i at overtale politikerne til at give dig ret i antagelsen.
Kan også kaldes en måde at sørge for beskæftigelse til landenes befolkning. Har hørt at specielt de små landbrug i sydeuropa ville få det vanskeligt uden landbrugsstøtte, og at disse mennesker ville skulle finde på noget andet at lave end at plukke oliven. Det betyder at Italien, Frankrig og Grækenland for eksempel ikke har så meget interesse i at følge dit forslag.

I tråd med argumentationen ovenfor kan det foreslås at forsøge at følge Costa Ricas eksempel og nedlægge hæren, søværnet og luftvåbnet. Der ligger også nogle penge gemt der, kunne for eksempel blive til en Femern forbindelse, eller en bro mellem Nordjylland og Sjælland.
Igen er det både beskæftigelse og forsvar der er argumenterne for, og cost/benefit der er argumentet imod.

Desværre har jeg lidt svært ved at se hvorfor du foreslår dette her. Tror du ville have større chance for succes hos SF, eventuelt Enhedslisten. Og var de i øvrigt ikke i gang med at afvikle den landbrugsstøtte? Det synes jeg at jeg hørte noget om på et tidspunkt.

chlor
Øg støtten til landbrug og vinbønder

Da landbrug og vinbønder ikke hører ind under de sager som Piratpartiet har som mærkesager, ville partiets stemme ved sådanne lovforslag altid være det samme som regeringspartierne stemmer. Hvis regeringspartierne stemmer for øgning af lanbrugsstøtten, stemmer Piratpartiet med. Hvis regeringspartierne stemmer for nedsættelse af lanbrugsstøtten, stemmer Piratpartiet med.

Hvis et lovforslag handler om personlig integritet, ophavsret eller patenter, så er der ingen tvivl om hvad partiet stemmer.

Som vælger ved du altid hvor du har Piratpartiet. Du bliver aldrig skuffet.

/hans