You are here

Fri fildeling

Forbyd ikke teknologien

Man kan ikke opfinde hjulet, for siden at kræve at alle skal gå, "siger kunstneren Timbuktu om fildeling.

Nu ser vi desuden klare tegn på, at fildelingsteknologien kun skal være forbeholdt de store kommercielle interesser der sælger os medierne, og være forbudt for anden mere horisontal distribution.

Mere effektiv og retfærdig fordeling

Den teknologiske udvikling har gjort det muligt at formidle alle former for bredtfavnende såvel som smal kultur over hele verden, med næsten ingen udgifter forbundet overhovedet. Det er en fantastisk ny mulighed, der har åbenbaret sig.

I modsætning til et topstyret distributionsmonopol med forudbestemte top-ti lister på medier forbrugerne skal købe, er der skabt mulighed for, at selv forholdsvis ukendte grupper, kan nå deres målgrupper.

Den frie kulturspredning er en ret

Vi ønsker at benytte os af fildelingsteknologiens muligheder. Al ikke-kommerciel erhvervelse, udnyttelse, behandling og formidling af kultur skal udtrykkeligt fremmes.

Lovgivningen bør ændres, så det bliver helt tydeligt, at den kun regulerer brug og kopiering af værker i kommercielle sammenhænge, som også var det oprindelige formål med begrebet "eksklusiv distributionsret". Udveksling af kopier eller på anden måde formidling eller brug af andres værker, skal aldrig kunne forbydes, så længe det sker uden henblik på profit.